fallback

Служителите на мина "Чукурово" получиха забавените си възнаграждения

Въпреки затрудненията възнагражденията трябва да бъдат регулярно изплащани, посочи енергийният министър Теменужка Петкова

19:08 | 29.12.14 г.

Служителите на мина "Чукурово" са получили забавените си възнаграждения за октомври, съобщиха от Министерството на енергетиката.

Въпреки затрудненията в минната дейност на дружеството заплатите на служителите трябва да бъдат регулярно изплащани, подчерта енергийният министър Теменужка Петкова. 

Пред министър Петкова ръководството на мината е поело ангажимент още в началото на януари да изплати и дължимите суми за ноември на миньорите. Тя е уверила, че ще продължи да следи казуса, за да получат миньорите възнагражденията за положения от тях труд, пише БТА.

През миналата седмица ръководството на мината обеща заплати за работниците си преди Нова година.

"Обяснението на ръководството е, че в мината от няколко месеца не протича нормална минна дейност. На 23 декември са провели аванс за месец декември от 100 лева. Получих уверение от тях, че на 29 и 30 декември ще положат усилия хората да получат заплатите си за месец ноември", заяви тогава министър Петкова.

Тя потвърди, че собственик на мина "Чукурово" е Христо Ковачки, на когото тя е дадена на концесията през 2002 г. за срок от 20 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:08 | 13.09.22 г.
fallback