fallback

България чака 10,3 млн. евро от фонд „Солидарност“ на ЕК

Компенсирането на хората заради щетите от наводненията у нас ще бъде обсъждано следващата седмица

18:41 | 12.12.14 г.
Автор - снимка
Създател

България се очаква да получи 10,3 млн. евро от фонд „Солидарност“ като помощ за преодоляване на последиците от наводненията. Това обясни евродепутатът от ЕНП Емил Радев, цитиран от БТА.

Според него тези помощи ще бъдат обсъждани на сесия в ЕК през следващата седмица. "Процедурата беше изчистена в текущия месец и ще има гласуване, което ще "отпуши" получаването на тези средства от засегнатите страни, една от които е България", каза евродепутатът.

Запитан за развитието на оповестената по рано от него в Силистра идея за създаване на интергрупа за Дунавския регион в Европейския парламент, Радев каза, че вероятно през януари следващата година ръководството на Европарламента ще продължи тази процедура.

Емил Радев бе в Силистра, за да предаде дарение от болнично оборудване и медицински консумативи за болниците в Силистра и Дулово. Силистренската болница получава 51 многофункционални легла и медицински консумативи на стойност над 112 хиляди лева, а в общинската болница в Дулово бяха доставени още 12 легла. Дарението е осигурено от Организацията на френските скаути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:25 | 08.09.22 г.
fallback