fallback

Разпитват експерти от БНБ относно КТБ

15 служители от управление “Банков надзор” са се явили в Столичното следствие, като се очаква показания да дадат всичките над 90 служители в отдела

20:02 | 28.10.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Експерти от БНБ днес са били на разпит по аферата КТБ. 15 служители от управление “Банков надзор” са се явили в Столичното следствие тази сутрин.

Показания ще дадат всичките над 90 служители в отдела. По случая КТБ вече са разпитвани шефът на Централната банка Иван Искров и Нели Кордовска, която временно замества обвинения Гунев.

От прокуратурата днес отказаха допълнителна информация, защото разпитите на експертите били логична и рутинна част от работата по разследването. Все пак стана ясно, че те са били извикани и изслушани само като свидетели. Разследването за злоупотреби в КТБ върви по няколко направления – за неупражнен надзор от страна на Централната банка, за умишлена безстопанственост и за източване на 206 млн.лв. За длъжностно присвояване основен обвиняем е банкерът Цветан Василев, който е в Сърбия и чака процедура по екстрадиция. 

Шефът на Банковия надзор Цветан Гунев беше първият обвинен по аферата КТБ за липса на контрол върху отпусканите от затворената банка кредити. В интервю за БНТ преди време главният прокурор Сотир Цацаров каза че има данни и срещу други служители от БНБ и е възможно да има още обвиняеми.

(БНТ) Развитието на казуса с КТБ може да следите тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:18 | 12.09.22 г.
fallback