fallback

Лихвената статистика и корпоративните отчети на фокус през седмицата

Очакваме и данните за бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията и услугите

11:12 | 27.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Днес в 14 часа новоизбраното 43-то Народно събрание ще проведе първото си заседание, на което трябва да бъде избран неговият председател.  Следва избор на заместник-председатели и приемане на решение за временно прилагане на Правилника за организацията и дейността му.

Точка първа от дневния ред на новия парламент се очаква да бъде смяната на управата на БНБ, след като консенсус за това бе постигнат вчера между лидерите на ГЕРБ и БСП. През седмицата ще бъдат изнесени лихвената статистика на БНБ, бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията и услугите на НСИ, както и тримесечните неконсолидирани отчети на публичните дружества. Ето и всички събития от икономическия и корпоративен календар:

понеделник - 27 октомври 2014 г. БНБ ще обяви лихвената статистика за септември, от която ще разберем как са се изменили разходите по кредитите и доходите по депозитите.  Данните за август показаха, че лихвите по депозитите са вече под 3%, като заради високата ликвидност в сектора и слабото търсене на заемни ресурси банките са понижили още лихвените проценти по спестяванията. Лихвите по кредитите през август се повишиха месец след законовите промени. На годишна база лихвените проценти се понижиха, но само ГПР по потребителските кредити намаля.

НСИ ще обяви броя на пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България за септември. Днес е началната дата за търговия на борсата с права от увеличението на капитала на Уеб Медия Груп АД.

вторник - 28 октомври 2014 г. НСИ ще оповести наблюденията си върху бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията и услугите през октомври. Алфа финанс холдинг АД ще проведе Общо събрание на облигационерите сряда - 29 октомври 2014 г.

НСИ ще изнесе структурна бизнес статистика за видовете финансови посредници - търговски банки за 2013 г. четвъртък - 30 октомври 2014 г. НСИ ще разкрие данни за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през септември 2014 г., както и за производството и доставките на енергийни продукти през август. петък - 31 октомври 2014 г. НСИ ще обяви фискални данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социално-осигурителни фондове" за септември. Енергоремонт Холдинг АД ще проведе Общо събрание на акционерите, а Български пощи ЕАД - Общо събрание на облигационерите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:47 | 28.08.22 г.
fallback