fallback

ГЕРБ започна преговорите за кабинет с ДПС

Преговорният екип на Борисов разговаря с Цонев, Риза и Имамов

13:46 | 14.10.14 г. 3

И ДПС се отзова на срещата на ГЕРБ за преговори за съставяне на правителство. Преговорните екипи на двете формации започнаха разговори на закрито в зала „Запад“ на Народното събрание.

От страна на ГЕРБ преговорите отново водят Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова. За ДПС на срещата отидоха Йордан Цонев, Рушен Риза и Алиосман Имамов.

Още вчера стана ясна позицията на ДПС. Лидерът на партията Лютви Местан обяви, че Движението ще подкрепи само кабинет на малцинството на ГЕРБ. Местан се обяви против присъствието на националисти в мнозинството, което ще застане зад правителството.

В замяна на подкрепата си лидерът на ДПС обяви, че не иска нищо.

Още в първия ден след изборите ГЕРБ декларираха, че ще се опитат да формират кабинет на малцинството. След няколко дни обаче лидерът на партията Бойко Борисов трансформира намеренията и обяви, че партията му ще направи коалиционен кабинет на споделената отговорност.

Вчера ГЕРБ даде старт на преговорите с БСП. След разговорите обаче стана ясно, че допирните точки между двете формации са по-малко, отколкото тези, по които се различават, и коалиция едва ли ще има.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:13 | 13.09.22 г.
fallback