fallback

Р. Бъчварова: ГЕРБ остава най-влиятелната политическа сила

Вотът е наказателен за БСП, каза Илияна Йотова

19:38 | 05.10.14 г.

ГЕРБ запазва броя на избирателите си от миналата година и остава най-влиятелната политическа сила. Това заяви Румяна Бъчварова от партията, коментирайки резултатите от exit poll-а пред БНТ.

За нея посоката е ясна – дясноцентристко управление. "Ако това разпределение се възпроизведе, има възможност да се търси по-широка подкрепа за дясноцентристко управление", каза тя.

Илияна Йотова от БСП обяви, че гласуването за левицата е наказателен вот. Тя посочи, че предстоят анализи от страна на партията и по-нататъшни политически действия. По думите на Йотова аритметичният сбор е едно, а това, което ще става в България, е съвършено друго. "Няма как да не разчетем националистическия вот”, заяви тя.

Атанас Мерджанов коментира също, че вотът е наказателен за БСП и се очертава несигурност в новия парламент. По думите му 8-партиен парламент предполага много усилия от страна на всички политически сили.

„Очевидно сме сбъркали в много неща и по отношение на състоянието на БСП и на участието в управлението, където постигнахме резултати, но бяхме наказани сурово“, каза той.

Социологът Михаил Мирчев посочи, че и седем партии могат да формират устойчив парламент, но няма личност, която да ги обедини. Дори в ГЕРБ няма такава личност, категоричен бе той.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:11 | 04.09.22 г.
fallback