fallback

Байков: Районът на Тракия привлича с културното наследство, вино и спа

Туристическите услуги в Стара Загора са над средното ниво за страната, смята туристическият експерт

22:27 | 26.09.14 г.
Автор - снимка
Създател

Районът на Тракия има голям потенциал да посрещне по-големи туристически потоци, привлечени от тракийското наследство, винения, балнео и спа туризма. Този коментар направи председателя на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков, цитиран от пресцентъра на Община Стара Загора.

Според него туристическите услуги в Стара Загора са над средното ниво за страната, достигнато е и качество на конферентните услуги, настаняване и хранене. Градът има традиции, ресурс и база, както и атракции за туристите, смята още експертът.

„Туризмът е една от икономическите дейности, която най-пряко успява да проникне и промени местните общности. Тя преразпределя доход по територията в устойчив контекст, като създава условия за бързо възвръщане на инвестициите“, каза още Байков.

Хотелската база в Стара Загора е с капацитет 2 400 легла, а местата за настаняване са с категория от две до пет звезди. През 2013 година са реализирани 125 000 нощувки, уточняват още от Община Стара Загора. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:02 | 11.09.22 г.
fallback