fallback

Съдът решава утре за задържането на Цветан Василев

Според публикации в сръбски медии банкерът е бил забелязан в град Парачин, където притежава завод за стъкла

19:42 | 11.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Съдът ще решава в отсъствието на Цветан Василев дали да отмени прокурорската заповед за задържането му. Делото е насрочено за утре. Банкерът се издирва от Интерпол, след като в края на юли беше обвинен за длъжностно присвояване от КТБ. Междувременно в материали на сръбски медии, които бяха препечатани у нас, се появи информация, че Василев е в сръбския град Парачин, съобщава БНТ. Според публикациите Василев е бил видян преди десет дни в Парачин, където притежава завод за стъкла. Информацията беше потвърдена и от източници на “По света и у нас”. Адвокатът на Василев също твърди, че той е в западната ни съседка, както и че ще се прибере, ако заповедта за ареста му бъде отменена. Пред медиите сръбският министър на вътрешните работи е заявил, че няма информация банкерът да се укрива в Сърбия. 

Процедурата, по която съдът ще заседава утре, няма достатъчно практика. От една страна, всяко задържане може да се обжалва, включително 72-та часа на прокуратурата. В случая обаче арест фактически няма и се спори дали при това положение съдът има основание да разгледа жалбата. Вече се заговори за сделка – на Василев да бъде определена рекордна гаранция, за да бъде докаран в страната. По мярката за неотклонение има и втора инстанция, така че каквото и да прецени съдът утре, то не е окончателно.
Вчера Оманският фонд, който е най-големият акционер в КТБ след Василев с дял от около 30%, поиска от БНБ достъп до непублична информация за банката. Консорциум между фонда, непосочени акционери и потенциални инвеститори искат преговори с правителството и БНБ за изготвяне на план за преструктуриране на КТБ

Всичко за сагата с КТБ!

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:18 | 08.09.22 г.
fallback