fallback

Туристи комбинират почивка в Златоград с плаж в Гърция

Преобладаваща част от туристите по плажовете на Северна Гърция са българи, твърдят от бранша

16:56 | 04.09.14 г. 1

Ръст от около 15% на туристите, комбиниращи почивка в Златоград и по плажовете на Северна Гърция, се наблюдава през това лято, съобщи Александър Митушев, председател на хотелиерското сдружение и управител на Етнографския ареален комплекс в Златоград, цитиран от БТА.

Пътуващите към беломорските курорти българи не намаляват и през септември, когато нощувките в гръцките хотели поевтиняват с около 20-30 на сто. Преобладаваща част от туристите по плажовете на Северна Гърция са българи, твърди Александър Митушев.

Изключително успешно се продават туристическите пакети, съчетаващи нощувки в Златоград и екскурзии до гръцкото крайбрежие, смята хотелиерът.

Летният сезон за собствениците на хотели в Златоград ще продължи до началото на октомври, съдейки по резервациите за турове до Северна Гърция. Освен пътуване до плажовете, туристите се включват и в екскурзии до гръцките градове Кавала и Ксанти.

Хотелите по крайбрежието са намалили цените от началото на септември и след поевтиняването се плаща средно 30 евро за двойна стая, уточнява Митушев.

От Института за анализи и оценки в туризма прогнозираха преди дни пред Investor.bg 20% ръст на българските туристи в Гърция тази година – докато през миналата година техният брой е бил 970 хил., очакванията са до края на 2014 г. да нарасне до 1,2 млн.

Над 83 хил. българи са посетили Гърция през юли, откогато са последните данни на Националния статистически институт. От тях над 25 хил. са направени с цел почивка и екскурзия, близо 15 хил. са със служебна цел, а останалите над 43 хил. са с друга цел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:24 | 12.09.22 г.
fallback