fallback

Фермерите могат да правят онлайн справки за застъпвания на площите

Припокриване има при 1,11% от всички декларирани за подпомагане ниви, показа проверка на ДФЗ

11:42 | 27.08.14 г.

Земеделците вече могат да направят справка дали в декларираните за подпомагане от тях площи има застъпвания, къде са те и какъв е размерът на двойно декларираните площи, съобщиха от ДФ „Земеделие”. Информацията е публикувана на сайта на Фонда.

Започнала е и процедурата по изпращане на уведомителни писма до фермерите за установените застъпвания.

До 20 работни дни от получаването на уведомително писмо, но не по-късно от 1 декември 2014 г., кандидатите трябва да се явят в съответната областна дирекция на Фонда и да предоставят документи, доказващи правото за ползване на застъпените площи. Такива документи са нотариален акт, договор за наем или аренда, решение на общинските служби по земеделие, споразумения между арендаторите по Закона за собствеността и ползването на земеделски земи.

Кандидатите, които са направили електронна справка в сайта на ДФ „Земеделие” и са установили, че в декларираните от тях площи има застъпвания, могат да подготвят документите, доказващи правото за ползване на земите. Тези документи могат да се представят в областните дирекции на ДФ „Земеделие” и преди връчване на уведомителното писмо.

За Кампания 2014 по директните плащания чрез кръстосани проверки са проверени над 1 млн. земеделски парцела с обща площ 3,890 млн. ха. Установените застъпвания са за 43 хил. ха, или едва 1,11% от всички декларирани за подпомагане площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:54 | 13.09.22 г.
fallback