fallback

„Южен поток България“ АД изпълнява препоръките на ЕК

В момента дружеството извършва дейности с подготвителен характер по реализацията на газопровода при спазване на националното и европейското законодателство

19:30 | 19.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

„Южен поток България“ АД изпълнява препоръките на Европейската комисия (ЕК) за спиране възлагането на поръчки и сключването на договори, свързани със строителството на газопровода „Южен поток“ на територията на страната. Това става ясно от прессъобщение от компанията, изпратено във връзка с последните нареждания за спиране на работата по газопровода.

„В момента дружеството извършва дейности с подготвителен характер по реализацията на проекта при спазване на националното и европейското законодателство“, уточняват от „Южен поток България“ АД.

Преди време бившият вече министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев бе заявил, че довършителните действия не са забранено от ЕК.

Съобщението на компанията идва в момент, в който в Търговския регистър бе вписано увеличение на уставния й капитал, въпреки че служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов издаде заповед за прекратяване на действията около „Южен поток“.

„При строителството на газопровода „Южен поток България“ АД се придържа към принципа на прозрачност и отговорност за съответствието на проекта с нормите на Европейския съюз“, заявяват още от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:00 | 14.09.22 г.
fallback