fallback

Вложителите в КТБ отново излизат на протест

Те настояват за незабавното отваряне на банката, както и за нейното оздравяване

08:28 | 19.08.14 г.

Вложителите в КТБ отново излизат на протест пред сградата на БНБ. Те настояват за незабавното й отваряне, както и за нейното оздравяване, съобщи Нова телевизия.

Първият протест бе проведен преди седмица.

Вложителите обвиниха в бездействие и дискриминация БНБ заради неравното третиране при подкрепата за банките. Близо 5000 души вече членуват в една от Фейсбук групите, които настояват КТБ да бъде отворена незабавно.

Протестът ще се състои днес в 17 часа.

Освен в София вложители на Корпоративна търговска банка от Варна ще излязат на протест в 17.30 часа пред централния офис на банката в морския град. По същото време протести ще има още в Пловдив, Русе, Велико Търново, Сливен и Бургас. След решение на управителния й съвет в петък БНБ реши да разреши частична дейност на КТБ, свързана с погасяването на взети от нея кредити.

Редица икономисти, финансисти и политици се обединиха през миналата седмица около тезата за възможното оздравяване на Корпоративна търговска банка. От експертния съвет към работодателските и синдикалните организации заявиха, че няма безспорни доказателства за неизбежна несъстоятелност на КТБ и дъщерната ТБ "Виктория" и че КТБ може да бъде оздравена по пазарен начин.

Днес ще се състои учредителната сбирка на Инициативния комитет на клиентите на КТБ, създаден по идея на Вежди Рашидов. Събирането е в зала „Партер“ в сградата на КТ „Подкрепа“.

Всичко по темата за КТБ четете тук

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:22 | 14.09.22 г.
fallback