fallback

Борисов обеща 10 зам.-министри да са мюсюлмани, ако ГЕРБ влезе във властта

Сътрудничество може да се прави с всички партии, смята лидерът на ГЕРБ

15:35 | 17.08.14 г. 3

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща, ако ГЕРБ участва  във властта след 5 октомври, поне 10 заместник-министри да са български мюсюлмани. Той заяви, че партията му и ДПС са политическите субекти с най-много мюсюлмани.

Борисов участва в откриването на новоизградената спортна площадка в село Припек, Община Джебел, на стойност 45 000 лева, като средствата са от партийната субсидия, преде Агенция „Фокус”.

По думите на Борисов българските мюсюлмани трябва да са мост между партиите и да създават усещането за стабилност и невъзвратимост в етническия модел.

За пореден път Борисов заяви, че, ако ГЕРБ не спечелят 121 мандата, няма да участват в управлението.

„Сътрудничество може да се прави с всички партии и е задължително да се прави с всички партии”, смята Борисов. Той заяви, че изборите не са нещо, което трябва да разделя хората. „Управляваме сами, но, разбира се, там, където има възможност, винаги сме работили в коалиция“, заяви лидерът на ГЕРБ и даде пример сътрудничеството с Реформаторския блок в местната власт.

„Помните и в София „Синята коалиция” колко остро се изказва за Йорданка Фандъкова, сега започнаха да я харесват. Аз никога не съм си менил мнението по тяхно отношение и винаги съм казвал, че им пожелавам успех”, обясни Борисов.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:38 | 12.09.22 г.
fallback