fallback

Районни здравни каси ще работят извънредно до края на август

Липсата на презаверка на рецептурната книжка до края на месеца не отменя правото за отстъпка за лекарства, платени от НЗОК

12:39 | 13.08.14 г.

Столичната здравноосигурителна каса ще работи извънредно с граждани през оставащите три съботи до края месец август във връзка с презаверката на рецептурните книжки на хронично болни пациенти, съобщават от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Обслужването ще се извършва от 7 часа на едно гише, а от 8 часа ще работят общо 6 гишета.

Презаверката се налага заради влезлите в сила европейски правила, променящи кодовете на заболяванията, за които се отпускат медикаментите.

И в РЗОК-Пловдив е създадена организация за дейност на служителите в извънработно време. Освен нормалния ритъм на обработка на рецептурните книжки през работния ден, служителите остават и след това (включително и в събота и неделя), за да заверят предварително събраните срещу даден уникален номер и дата книжки на желаещите да не чакат на опашка.

Ръководството на РЗОК – Пловдив  е създало и организация по събиране на рецептурните книжки на хората от своите райони, предоставят ги за обработка и ги връщат на пациентите.

НЗОК уверява гражданите, че който не успее да презавери рецептурната си книжка до края на месеца, няма да изгуби правото си на лекарства, напълно или частично платени от НЗОК.

Когато дойде датата да се вземе рецептата за следващата доза медикаменти, пациентът следва да отиде първо при личния си лекар да си вземе рецептата, а след това – в районната здравна каса по местоживеене, където ще си презавери книжката, и от там – в аптеката, да си получи лекарствата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:37 | 07.09.22 г.
fallback