fallback

БСП няма да подкрепи актуализацията на държавния бюджет

"Червените" обаче са за актуализацията на бюджета на Здравната каса

13:55 | 29.07.14 г. 2
Автор - снимка
Редактор

Парламентарната група на „Коалиция за България” и Изпълнителното бюро на БСП са решили да не подкрепят актуализацията на държавния бюджет. Това е съобщил пред журналисти председателят на Парламента и нов лидер на БСП Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на партията.

Миков е посочил, че актуализацията на държавния бюджет е ненужна, а мотивите за нея са противоречиви и „няма достатъчно факти и доказателства, които да налагат такива действия“.

Същевременно Миков подчертава, че „червените“ ще подкрепят само актуализацията на бюджета на Здравната каса.

Припомняме, че Народното събрание се събира на извънредно заседание днес от 15 ч., за да обсъди актуализацията на Бюджет 2014 и на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Вносител на предложенията е Министерският съвет.

През миналата седмица депутатите от ГЕРБ и ДПС осигуриха кворум и подкрепиха предложението да се обсъди актуализацията на бюджета на държавата на извънредно парламентарно заседание въпреки категоричното противопоставяне на парламентарната група на „Коалиция за България“.

Същевременно премиерът Пламен Орешарски посочи по време на среща с представители на граждански организации, че няма да изтегли актуализацията, тъй като тя е направена обмислено. По-рано за оттегляне на актуализацията го призоваха депутати от БСП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:24 | 14.09.22 г.
fallback