fallback

Президентът прибърза с консултациите, смятат в БСП

На поканата на държавния глава се отзоваха всички партии без "Атака"

16:12 | 24.07.14 г. 1

Консултациите при президента днес са прибързани. Това е мнението на председателя на групата на БСП в парламента Атанас Мерджанов. „Някак си неестествено и ненормално е в деня на подаването и приемането на оставка скорострелно да се свикват консултации“, каза той на влизане в сградата на президентството.

Консултациите при президента започнаха два часа след като парламентът подкрепи оставката на правителството.

Мерджанов обяви, че БСП ще участва в разговорите от уважение към президента, макар лявата партия да не е съгласна с бързото им свикване. И обясни, че за да подкрепи каквито и да е решения, трябва да има мандат от ръководните органи на партията.

„В момента заседава Националният съвет, а в неделя имаме конгрес“, припомни той.

Очаква се след края на разговорите президентът да връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на Бойко Борисов като лидер на най-голямата партия в парламента, каквото е изискването по Конституция. Борисов вече обяви, че ще върне мандата.

Президентът Росен Плевнелиев събра парламентарно представените партии на консултации, за да обсъдят политическата ситуация след приетата от парламента оставка на кабинета.

На поканата на държавния глава се отзоваха всички партии без „Атака“. От срещата при президента отсъства и лидерът в оставка на БСП Сергей Станишев.

Още политически новини четете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:38 | 13.09.22 г.
fallback