fallback

Йовчев: Кабинетът „Орешарски“ ще бъде оценен, но със задна дата

Вътрешният министър в оставка обясни, че си тръгва от поста спокоен

09:37 | 24.07.14 г.

Вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев изрази убеденост, че кабинетът „Орешарски“ ще бъде оценен, но със задна дата. Той беше един от малкото членове на правителството, който се реши да говори с медиите преди процедурата по гласуване на оставката на кабинета.

В парламента пристигна и премиерът в оставка Пламен Орешарски, но отказа да говори. Преди него пристигнаха и повечето от министрите му.

Вътрешният министър в оставка обясни, че си тръгва от поста спокоен, защото отговорността пада от него и ще отиде в други хора. "Аз съм отговорен и до последния ден работя с пълни сили", посочи той.

„Сигурен съм, че ще оцените много от нещата, които това правителство направи, но по-късно“, каза Йовчев. "Надявам се, който дойде след мен, да бъде по-добър министър", допълни министърът.

Той припомни, че премиерът и финансовият министър са били готови на актуализация на бюджета като компромис, макар и да не са били убедени в нуждата.

„Бяха готови да направят и компромиси с неща, в които не са убедени, че трябва да станат, като актуализацията, само и само нещата да вървят в правилната посока“, обясни министърът.

Йовчев обяви, че правителството е направило всичко възможно в рамките на своите правомощия и по отношение на банковата криза.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:11 | 07.09.22 г.
fallback