fallback

Борисов: Прокуратурата да наложи запор върху имуществото на КТБ

Ако ГЕРБ дойде на власт ще се разплатят всички неплатени от държавата договори чрез нов дълг, след което ще се затегне коланът, каза бившият премиер

09:43 | 19.07.14 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изпратил писмо до главния прокурор, шефа на НАП и шефа на Комисията за конфискация на незаконно придобито имущество във връзка с опасенията, че активите на КТБ могат да бъдат разпродадени, е заявил той в предаването "Панорама" по БНТ, цитиран от Dnes.bg.

В него Борисов настоява да се предприемат необходимите мерки за обезпечаването на имуществото на КТБ – движимо и недвижимо. 

„Прокуратурата да сложи забрана върху движимото и недвижимото имущество на тази банка, да влязат данъчните и комисията за конфискация, всичко нередно, което има, ще се изнесе, ще се повдигнат обвинения. Когато има запор върху имуществото, никой не може да продаде нищо на когото и да е“, аргументира се Борисов.

Той увери, че при това положение след 2-3 месеца, ако ГЕРБ са на власт, ще направят така, че всички, които имат чисти пари, минали през тези проверки, да си получат парите.

Бившият премиер обясни, че ако ГЕРБ пак дойде на власт, ще се вдигне таванът на дълга, ще се вдигне бюджетният дефицит, за да се разплатят всички неплатени от държавата договори, и след това ще се затегне коланът, за да се намали дефицитът в рамките на изисквания от Брюксел. По думите му сегашното правителство е нанесло щети във всяка една сфера.

„Повече не би трябвало да се допуска неморална коалиция между партии, които са диаметрално противоположни. Ние не правим безпринципни коалиции“, изтъкна още Борисов. 

Трябва да намерим някакъв вид управление на спасението, коментира още той, като уточни, че и при пълно мнозинство, ще търси широка коалиция. „За първи път изборите не ме интересуват като резултат, от сега започвам да си глася как да успокоим държавата, да се хванем на работа“, посочи още Борисов.

По думите му партията му не е усетила, че е в опозиция. „Не усетихме, че сме победени, и това ни даваше огромна сила. Имаме най-много депутати, евродепутати, над 90 кметове. С кое да се почувствам опозиция на Станишев, Местан или Сидеров“, запита той.

Борисов оцени тази година като „златна година за ГЕРБ, ужасна за държавата“. Така хубаво си изчистихме партията и си подредихме Изпълнителната комисия, отбеляза със задоволство лидерът на ГЕРБ. В личен план за себе си пък подчерта: „Много по-добър станах. И по душа, и по експертиза“.

Още български новини от Dnes.bg

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:36 | 14.09.22 г.
fallback