fallback

Още двама задържани заради банковите атаки

Лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която са изпращани съобщения

20:26 | 29.06.14 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Служители на ДАНС са задържали още двама заради действия, насочени срещу банковата стабилност. Специализирана операция се е провела на територията на столицата, съобщават от Агенцията.

Лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26-27 юни 2014 г. на физически и юридически лица са изпратени стотици съобщения, озаглавени "Информационен бюлетин относно рисковете за депозити в български банки", съобщават от ДАНС.

При акцията са иззети компютърни конфигурации. Специлаистите са установили връзка между лицата и задържаните по-рано днес четирима души в София.

Работата по случая продължава.

Междувременно от ареста е бил освободен Венцислав Ангелов - Чикагото, информира БТА. Той бе арестуван в събота при акция на ДАНС в Русе по подозрение за действия, насочени срещу стабилността на банковата система.

На Ангелов не са повдигнати обвинения и към 16.15 часа днес изтекоха 24-те часа, в които той може да бъде задържан. "Оказа се, че това, което мислех аз - че съм фактор в държавата, се случва, защото не може от една публикация и от един клип да те обявят за терорист, както искаха да го направят", заяви Ангелов. Той допълни, че е бил предупреден с протокол да не публикува материали, с които да създава смут и паника в обществото.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:48 | 12.09.22 г.
fallback