fallback

БСП подкрепя действията на БНБ относно КТБ

Лидерът на опозицията Бойко Борисов обяви, че подкрепя усилията на централната банка за внасяне на спокойствие в банковата система

20:17 | 20.06.14 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

БСП подкрепя предприетите действия на БНБ, които дават възможност за оздравяване на Корпоративна търговска банка. Това стана ясно от позиция на партията, след като по-рано БНБ постави под специален надзор КТБ за срок от три месеца. През това време банката няма да извършва никакви операции.

Левицата очаква от ръководството на Централната банка да представи анализ за състоянието на КТБ и конкретен план за действие до дни.

Лидерът на опозицията Бойко Борисов също обяви, че подкрепя усилията на БНБ за внасяне на спокойствие в банковата система.

„Считаме, че е в интерес на всички български граждани да запазим спокойствие и да не се поддаваме на провокации“, написа той в профила си във Facebook.

„Убедени сме, че ако някой си е позволил да злоупотреби с парите на българските вложители, ще понесе пълната отговорност за това, както и всички виновни за тази ситуация. Уверени сме в капацитета на БНБ да защити българските граждани“, допълва Борисов. Днес БНБ постави под специален надзор КТБ за срок от три месеца. За същия срок се лишават от право на глас акционерите в банката с дял над 10 на сто, както и се спира изпълнението на всички задължения на КТБ. Основанието е получено писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка, в което се информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции. Комисията за финансов надзор (КФН) от своя страна взе решение за спиране на търговията с акции на Корпоративна търговска банка (КТБ) до сряда, 25-и юни. Мярката се налага с цел защита на инвеститорите, успокояване и стабилизиране на пазара, уверяват от регулатора. Още български новини от Dnes.bg

Всичко по темата Корпоративна търговска банка може да следите тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:56 | 12.09.22 г.
fallback