fallback

Международните превозвачи няма да протестират

Държавата работи по нашите искания и не виждаме смисъл да протестираме, каза председателят на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи

11:48 | 20.06.14 г.

Няма да има протести от страна на международните превозвачи, заяви председателят на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков пред Investor.bg.

Държавата работи по нашите искания и не виждаме смисъл да протестираме, поясни той.

На 15 май международните превозвачи заплашиха с протест, в случай че не бъдат удовлетворени техни искания до 15 юни.

Контролът за лицензите е затегнат и вече е спряно безразборното издаване на такива на фирми, които не са проверени, каза още Траков.

Това беше и основното искане от страна на превозвачите. Преди малко повече от месец заместник-председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Петко Ангелов посочи, че се издават лицензи на фирми, за които впоследствие се установява, че не отговарят на изискванията на европейското законодателство за получаване на подобно разрешително. Друго много често нарушение при издаването на разрешителните, което той посочи тогава, бе издаването на разрешителни на фирми, които дори не разполагат с автобуси или камиони, за да извършват превозите.

Ще бъде създаден и регистър на моторните превозни средства на територията на страната, заяви още Траков. Предложението се очаква да мине през пленарната зала, уточни той.

Желанието на превозвачите беше да се извадят на светло всички фирми и да се създаде регистър на моторните средства. Целта е по този начин да стане ясно какъв точно е броят на фирмите и с колко превозни средства те разполагат.

Относно проблемите на турската граница Траков коментира, че българската държава работи за разрешаване на проблема.

Преди месец министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов призна, че преговорите за решаването на проблемите с Турция вървят трудно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:04 | 13.09.22 г.
fallback