fallback

Избори на 20 юли поиска Волен Сидеров

Изборите за Европейски парламент трябва да бъдат касирани, защото са "най-купените на планетата", смята лидерът на "Атака"

09:06 | 11.06.14 г. 5

Избори веднага, още на 20 юли, поиска лидерът на „Атака” Волен Сидеров. „Не виждам защо всички се стреснаха – реформатори, протестъри, които искаха оставка и избори веднага”, коментира още той при влизането си в Народното събрание днес.

Волен Сидеров не се притеснява, че няма да попадне в следващ парламент на база на резултатите от изборите за Европейски парламент, защото това са били „най-купените избори на планетата”. 

По тази причина европейските избори трябва да бъдат касирани, посочи още той. Припомняме, че "Атака" , заедно с подписите на депутати от "Коалиция за България", внесе иск в Конституционния съд за касиране на изборите и провеждане на нов вот за избор на европейски депутати. 

Сидеров посочи още, че е подал сигнал в прокуратурата срещу „България без цензура” за купуване на гласове. 

На въпрос очаква ли оставка на 13 юни, лидерът на "Атака" обясни, че не е суеверен и препоръча и на журналистите да не бъдат такива. Сидеров обясни още, че е имал „важни за него срещи в чужбина” и затова не е бил в Народното събрание и не се е изказал досега.

Междувременно депутати от „Атака“ скандират при задния вход на парламента искания за оставка на правителството.

Развитието на правителствената криза можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:07 | 14.09.22 г.
fallback