fallback

Жаблянов: Оставката на кабинета ще дойде след консултации с ДПС

Кабинетът няма да се оттегли в края на тази седмица, категоричен беше червеният депутат

08:58 | 11.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

"БСП не може да каже сама кога Пламен Орешарски да подаде оставка, защото има още една партия, която подкрепя този кабинет", заяви в ефира на „Нова телевизия” депутатът от „Коалиция за България” Валери Жаблянов.

"Партията в момента обмисля вариантите за излизане от кризата", допълни още той. „Мандатоносителят в момента решава дали да има избори или не”, заяви категорично той и допълни, че ще има разговори с ДПС, която подкрепя правителството, и след консултации с президента „мандатоносителят ще определи дата за предсрочни избори”.

Оставката няма да бъде подадена в петък, на 13 юни, каквито очаквания имаше, категоричен беше Жаблянов, но допълни, че всъщност няма как да бъде посочена точната дата преди обсъждането с коалиционния партньор.

Според него, ако бъде подадена оставка, това не означава непременно провал на управлението. По думите му и други фактори могат да бъдат посочени като варианти за предсрочни избори. Червеният депутат обаче не уточни какви са те. Според него ДПС е оттеглила своята подкрепа за кабинета само заради резултата от европейските избори. 

Жаблянов посочи, че решението на партията снощи е било да възложи на председателя Сергей Станишев да води преговори за предсрочни избори. Вариантите за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент са били отхвърлени.

Вскички коментари и реакции на политици, наблюдатели, социолози, политолози и всичко останало по темата следете в специалната тема "Правителствената криза".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:36 | 03.09.22 г.
fallback