fallback

Орешарски: Промените в кабинета ще зависят от поставените цели

БСП и ДПС анализират ситуацията след евроизборите, обясни премиерът

14:53 | 02.06.14 г. 2

Илиян Велков

Промените в кабинета ще зависят от целите, които предстои да се постигнат и дали отделните министри могат да ги осъществят. Така премиерът Пламен Орешарски обясни основния критерий за рокадите в правителството пред журналисти в Калофер.

„Аз вярвам в повечето от тях”, коментира лаконично премиерът въпроса за министрите.

Той уточни, че в момента двете партии, които подкрепят кабинета – БСП и ДПС, правят собствените си анализи.

За оставки в правителството се заговори след слабия резултат на БСП на евровота и исканията за предсрочни избори, за които упорито настояват от ГЕРБ и формации извън НС.

В петък премиерът потвърди в парламента, че такива ще има, но не са обсъждани. Той заяви, че за това предстоят консултации, но рокадите ще бъдат "по-малко от 5-6". Орешарски обаче не посочи тогава конкретни сектори. Днес премиерът също не направи това.

„Не си спомням да съм казал проблеми в икономиката, а в последните няколко дни чета чудновати интерпретации на всичко, което кажа. Сигурно е нормално в по-напрегнатата обстановка, но не сме дискутирали окончателно”, заяви министър-председателят.

По повод исканата оставка на здравния министър Таня Андреева заради проблемите в спешната помощ Орешарски отговори, че "доста голяма част от системата се обявява в нейна подкрепа“.

По думите му критерий за смяна на министър няма да бъде мнението на малка група хора.Пламен Орешарски участва във възпоменателното честване по повод 138 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев в родния му град.

По време на словото на премиера малка група хора се опитаха да го освиркат.

Поради технически проблем сирената, която трябваше да звучи точно в 12 часа в Калофер, не проработи. Звук се чу 5 минути по-късно, но беше далеч по-тих от обичайния за този ден.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:43 | 13.09.22 г.
fallback