fallback

Т. Дончев: Изборите бяха голям тест за обществото

От безпринципните коалиции губят всички, смята водачът на листата на ГЕРБ

08:54 | 26.05.14 г.

Изборите за Европейски парламент бяха определени като „голям тест за обществото” от водача на листата на ГЕРБ Томислав Дончев. Пред Нова телевизия той коментира, че гражданите са успели да издържат теста успешно, макар и при ниска избирателна активност, в условие на натиск и купуване на вот.

Запазването на гласовете не е малко постижение, допълни още той, визирайки резултатът на ГЕРБ.

Дончев посочи, че седмици преди вота е била формирана „синтетична реалност” в медиите. Там България е била сочена като „скована от страх пред връщането на ГЕРБ”. Неговите обиколки из страната обаче са показали друга картина.

„Има населени места в страната, където, ако не мислиш правилно, не ти се изкупува млякото, тютюна”, заяви той.

Той потвърди, че по време на управлението на ГЕРБ също е имало подобни информации, „но едно е сигнал, друго е реално да се случва”.

„Безпринципни коалиции не трябва да се правят, защото от това губят всички”, обясни Дончев в отговор на въпрос дали сега не се готви нова коалиция между ГЕРБ и ДПС с цел да бъде заобиколена БСП.

Той коментира, че сегашната коалиция управлява нелигитмино и призова „още днес правителството да депозира своята оставка в деловодството на Народното събрание”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:55 | 11.09.22 г.
fallback