fallback

Повече от 110 производители и търговци на пролетния панаир в Търговище

Новото в 236-тото издание на панаира е представянето на всички средни училища от общината, които работят по европейски проекти

10:41 | 12.05.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Снимка: Община Търговище

Повече от сто и десет производители и търговци от цялата страна участват в откриващия се днес в Търговище 236-и традиционен пролетен панаир, предава БНР.

Търговските щандове са разположени в залите на художествената галерия „Професор Никола Маринов“, а най-новото в програмата на панаирната седмица е представянето на всички средни училища от общината, които работят по европейки проекти.

Общинският съвет в града е утвърдил цените на услугата за участие на фирмите-изложители. 50 лв. за кв. м е цената за ползване на изградена модулна конструкция в залите на галерията. 40 лв. на кв. м е цената за свободна закрита площ. Цените са без включен ДДС, съобщават от Община Търговище.

В програмата са включени изложби, концерти и театрални представления, заяви кметът на общината доктор Красимир Мирев. „И тази година се радваме на почти същите заявки от бизнеса, както и миналата година. Това е една седмица, в която  се срещат тези, които живеят в Търговище, и тези, които са го напуснали. За нас това е един празник, съчетан с търговия“,  допълни той.

В четвъртък ще се проведе кръгла маса с участието на туроператори и хотелиери, които ще дискутират възможностите за развитие на туризма в Търговищка област.

Панаирът тази година ще се проведе от 12-ти до 18-ти май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:40 | 14.09.22 г.
fallback