fallback

Икономическият министър обвини ГЕРБ за "съсипаната икономика"

Предстоящият вот е за европейските ценности, които Европа е изгубила през последните години, коментира Драгомир Стойнев

15:11 | 01.05.14 г. 4

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев  разкритикува опозицията на митинга на левицата по случай 1 май.

Той припомни, че ГЕРБ на два пъти се отказва от властта, а според него БСП ще изведе страната от "дупката", която са оставили бившите управляващи.

„Веднъж избягаха, втори път върнаха мандата, защото те знаят какво оставиха – една съсипана икономика, една енергетика в колапс, пазар на труда пред срив“, заяви Стойнев.

По неговите думи БСП е обещала, че ще даде надежда на хората и правителството изпълнява обещанията й.

„Ние тръгнахме по пътя на икономически растеж. Освободихме бизнеса от административната примка, която го бе хванала, наляхме милиони в икономиката и се борим за дълготрайни работни места“, обясни Стойнев, цитиран от пресцентъра на БСП.

Той е категоричен, че България вече не е разграден двор.

 „Тук трябва да се спазват закони и да се уважават българските институции и който не го прави, ще си носи последствията“, допълни той.

Стойнев припомни, че въпреки трудната ситуация са отделени 500 млн. за развитие на регионите. „Нещо невиждано досега, защото правителството е отговорно към всички граждани на тази държава и трябва да усетят политиката, която водим в момента“, заяви той.

По мнение на социалиста опозицията с лекота предава националните интереси.

Според него евроизборите, които предстоят, са избори за България, защото в Брюксел ще бъдат изпратени хора, които няма да бъдат безгласни букви.

„Тези избори са за европейските ценности, които Европа изгуби, защото след 10 години управление на десните Европа не е по-солидарна, няма социална политика, която се грижи за хората и няма индустриална политика. Вървим по пътя на победата и заедно ще я постигнем“, заключи Драгомир Стойнев.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:11 | 14.09.22 г.
fallback