fallback

Борисов: Поведението на управляващите за „Южен поток” е поредният фарс

От миналия август слушаме, че ще подпишат договор, защо не подписват, пита бившият премиер

11:04 | 30.04.14 г. 4

Критика към поведението на управляващите по отношение на „Южен поток” отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание. Според него поведението на енергийния министър Драгомир Стойнев, на премиера Пламен Орешарски и на лидера на БСП Сергей Станишев за проекта „Южен поток” „е поредният фарс”.

„Първа заварка, а сега ги няма и тръбите, от миналия август слушаме, че ще подпишат договор за "Южен поток", цялата власт е в тях, защо не подписват, какво им пречи?”, попита Борисов. Той добави, че Станишев ще се запомни с неговите първи копки. „Преди АЕЦ "Белене" - сега там има един гьол, после "Южен поток", където сега има няколко бетонни стълбчета”.

Припомняме, че в края на октомври 2013 година беше даден старт на изграждането на газопровода у нас чрез заваряване на две тръби край монтанското село „Ресово”. Месеци по-късно обаче съоръжението изчезна. По думите на енергийния министър Драгомир Стойнев двете тръби са прибрани в склад, за да бъдат защитени от кражби.

От мястото изчезнаха и обяснителните табели по проекта и знамената на България и Русия, издигнати при официалната церемония.

Според Бойко Борисов е налице разпад на държавата. „Разпадът в държавата е тотален и най-важната институция - парламентът, не може да се събере да работи”, каза той след като и тази сутрин Народното събрание започна работа с 15 минути закъснение, защото нямаше достатъчно депутати в пленарната зала, за да регистрират кворум.

Днес се провежда извънредно заседание на парламента, по време на което трябва да бъде избран новият председател на Сметната палата. Депутатите Йордан Цонев от ДПС, Румен Гечев, Петър Кънев, Корнелия Нинова и Жельо Бойчев от БСП номинираха за поста Лидия Руменова. Тя е работила в институцията от юни 2009 година до 2011 година.

Смяната на ръководителя на Сметната палата се налага след промени в законодателството.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:29 | 13.09.22 г.
fallback