fallback

Терзиева: Изграждането на тунел под Шипка е приоритет за правителството

Нито сме "замразили" този проект, нито смятаме да го правим, заяви министърът на регионалното развитие

16:06 | 29.04.14 г. 1

„Изграждането на тунел под Шипка е приоритет за правителството“, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева във Велики Преслав, цитирана от БТА. Там тя инспектира днес рехабилитацията на път I-7 Шумен - Велики Преслав – Върбица.

„Върховният административен съд е отхвърлил жалбата, оспорваща оценката за въздействието върху околната среда (ОВОС) и можем да продължим да работим по проекта“, допълни Терзиева. Министърът уточни, че продължават с апликационната форма и със строителството.

„Нито сме "замразили" този проект, нито смятаме да го правим“, каза още тя.

За второкласната и третокласна пътна мрежа в страната са заделени 50 млн. лв. по публичната инвестиционна програма на правителството. Парите са равномерно разпределени за най-належащите превантивни ремонти на пътища, каза още Терзиева.

Общо за страната са започнали ремонти, рехабилитация и строителство на около 1500 километра пътища, които трябва да са готови до края на годината, от които 90 километра са ново строителство, допълни министърът на регионалното развитие.

По-рано днес Десислава Терзиева беше в Търговище, където инспектира строителството на участък от пътя Попово – Търговище - Велики Преслав.

Припомняме, че още през февруари министър Папазов каза, че тунелът под Шипка е сред приоритетните проекти по  ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
fallback