fallback

Още един депутат от ГЕРБ напуска Народното събрание

Доброслав Димитров ще продължи специализацията си в чужбина и макар извън парламента, декларира, че ще остане част от ГЕРБ

18:31 | 14.03.14 г.
Автор - снимка
Създател

Още един депутат от ГЕРБ - Доброслав Димитров, съобщи, че напуска 42-рото Народно събрание. В съобщение, изпратено до агенция "Фокус", депутатът заявява, че ръководството на партията е било уведомено за това напускане още преди седем месеца.

Димитров напуска заради специализация в чужбина. "Моето излизане позволява на групата да продължи да работи пълноценно в пълния си състав", обяснява той в своето съобщениеи допълва, че остава част от ГЕРБ.

Доброслав Димитров става третият народен представител от ГЕРБ, който напуска парламента. Преди месец своето решение да продължи кариерата си като експерт обяви бившия зам.-министър на финансите Владислав Горанов. По-рано групата и Народното събрание напусна Йоана Кирова. 

Трима депутати от ГЕРБ напуснаха групата, но останаха част от 42-то Народно събрание. В края на миналата година парламентарната група напуснаха Георги Марков и Светлин Танчев. Двамата заявиха, че стават независими. Преди броени дни Танчев стана част от проекта на Николай Бареков "България без цензура" и обясни, че ще работи за реализация на идеите на движението. 

Независим е вече и бившия директор на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов. Той напусна групата на ГЕРБ в средата на февруари. 

Председателят и ръководството на ГЕРБ бяха информирани през миналата седмица от народния представител Доброслав Димитров, че желае да напусне Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Мотивите на Димитров са лични и са свързани с предстоящата му специализация в чужбина.

Доброслав Димитров подчерта пред ръководството на ГЕРБ, че смята, че дългото му отсъствие не е ползотворно за работата на парламентарната група и затова напуска Народното събрание, за да може мястото му да бъде заето от следващия кандидат в листата на партията.

Доброслав Димитров, който е сред учредителите на ГЕРБ, остава член на партията и ще продължи да подпомага ГЕРБ експертно в сферите, в които е компетентен, допълват от партията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:59 | 07.09.22 г.
fallback