fallback

България ще участва на две от най-значимите туристически изложения в Москва

Българската позиция е за активно участие на борсите както в Украйна, така и в Русия

16:30 | 14.03.14 г. 2

България ще участва с национални щандове на двете най-значими туристически изложения в Москва - "Интурмаркет" и MITT’ 2014, в рамките на предстоящата седмица, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Заместник-министърът с ресор „Туризъм“ Бранимир Ботев ще открие българския щанд на изложението "Интурмаркет" на 15 март. Акценти в тазгодишното представяне ще бъдат културният и балнео туризъм, спа и уелнес, както и промотирането на България като целогодишна туристическа дестинация.

"Интурмаркет" е едно от най-важните изложения в Русия, организира се за девети път в Москва непосредствено преди международното туристическо изложение MITT’ 2014, в което страната ни ще участва със слоган "България - открий и сподели". То ще се проведе от 19 до 22 март.

Страната ни ще участва и на предстоящото туристическо изложение в Киев. Това е било потвърдено след разговори със зам.-министър Бранимир Ботев, уточни Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация по-рано днес.

Преди дни министърът на икономиката Драгомир Стойнев също потвърди, че няма да се отказваме от участието си на туристическите борси в Украйна в края на март.

Според експерти България не трябва да пропуска тези борси, защото не само руските, но и украинските туристи са много важни за нас.

Украинските туристи са на пето място по численост през летния сезон по Северното Черноморие, на първо място са руснаците, следват германците, румънците и гърците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
fallback