fallback

Активите на "Бургаски корабостроителници" са обявени на публична продан

Взискател по делото е Първа инвестиционна банка

12:19 | 13.03.14 г. 3

Частен съдебен изпълнител обяви за продан активите на „Бургаски корабостроителници“. Взискател по делото е Първа инвестиционна банка.

Началната цена на активите – терени с площ над 700 дка, производствени и административни сгради, е почти 47 млн. лева.

През декември 2013 година 140 работници в "Бургаски корабостроителници" бяха съкратени, като всеки от тях има да получава по няколко заплати. Общата сума, която дружеството дължи за възнаграждения, е 700 хил. лева, съобщава БТА.

Според работниците фалитът на предприятието е умишлен. Според тях от приватизирането на дружеството през 2000 година е започнало целенасочено и системно източване на фирмата, което е довело до банкрут.

При последното си посещение в Бургас социалният министър Хасан Адемов обяви пред журналисти, че държавата няма как да помогне на "Бургаски корабостроителници", тъй като дружеството е частно.

Вчера икономическият министър Драгомир Стойнев съобщи пред депутати, че има заявен инвеститорски интерес към предприятието и даже един от заместниците му се е срещал с него. Разговорите обаче трябва да се водят между потенциалния инвеститор и сегашния собственик на дружеството, а държавата може да подпомогне бъдещия собственик само с насърчителни мерки, подчерта Стойнев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:21 | 13.09.22 г.
fallback