fallback

Илко Стоянов: Чуждите инвеститори все по-често ще искат да излизат от България

Според финансиста това ще доведе до нови сделки на пазара на сливания и придобивания на банки

10:13 | 18.02.14 г. 3
Автор - снимка
Редактор

„Очакват се нови сделки на пазара на сливания и придобивания на банки“, заяви в сутрешния блок на Bulgaria On Air юридическият консултант за пазара на сливания и придобивания Илко Стоянов. Той обаче определи тази тенденция като лош сигнал, защото на практика това показва, че чуждите инвеститори напускат България. „Когато чуждестранните компании напускат страната, ние губим ноу-хау и добри бизнес модели, оставаме си само със собствените знания, а това не винаги е печелившо, защото винаги има какво ново да се научи и предложи“, допълни Стоянов.

Според него няма опасност от тези сливания и придобивания да се създаде нов балон. „Пазарът през 2013 г. Не беше много по-различен от този през 2012 г. С тази разлика, че миналата година имаше една идея по-малко сделки. Факт е, че след кризата инвеститорите започнаха да пренасочват капиталите си на места, където политическият риск е по-малък, а доходността е по-висока от тази в България“, посочи още експертът.

По думите му чуждите инвеститори все по-често ще искат да излизат от България и няма изгледи тази тенденция да се обърне през годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:23 | 13.09.22 г.
fallback