fallback

Оптимизира се работата на Фонд "Ин витро"

Към фонда се създава комисия, която да разглежда медицински и финансови документи за одобряване на заявителите

14:14 | 29.01.14 г.

Възстановява се практиката Център „Фонд за асистирана репродукция“ да извършва както медицинска преценка одобряване на заявителите за финансиране на процедури по асистирана репродукция, така и оперативния процес по тяхното заплащане, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Това се налага от направените промени в законите за здравното осигуряване и за здравето, по силата на които от началото на 2014 година финансирането на дейностите по асистирана репродукция ще се осъществява от държавния бюджет чрез Министерство на здравеопазването.

Освен действащия Обществен съвет, към Фонда се създава и комисия. Тя ще подпомага разглеждането на медицински и финансови документи за одобряване на заявители за извършване на асистирана репродукция.

Общественият съвет ще подпомага директора на фонда като му предоставя анализи на демографските процеси в областта на здравеопазването, при провеждане на информационна политика относно дейностите по асистирана репродукция, майчиното и детско здравеопазване и чрез участие в изпълнението на проекти и програми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:34 | 25.08.22 г.
fallback