fallback

Скоро започва строителството на две големи пътни артерии на София

Ще бъде създадена работна група с експерти от Столична община и АПИ, която да следи за изпълнението на Западната дъга и Северната скоростна тангента

16:06 | 10.01.14 г. 9

Столичната община и Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) се договориха за създаването на съвместна работна група, която да следи изпълнението на два от ключовите за София проекти - изграждането на Западната дъга и Северната скоростна тангента. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) Стефан Чайков проведоха среща, на която обсъдиха реализацията на проектите, съобщиха от пътната агенция.

Първият участък от Западната дъга трябва да бъде готов през юли. Строителството на Северната скоростна тангента пък трябва да започне през март-април тази година.

Днес Чайков припомни, че вече е получено уведомление от Европейската комисия, според което апликационната форма за Западната дъга на Софийския околовръстен път е определена за допустима. Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин" и е част от коридор №4 на трансевропейската транспортна мрежа, свързващ Видин с Кулата. По първия участък от проекта работи консорциум „Трейс СОП“. 

Припомняме, че процедурата за избор на строител на втория участък от дъгата бе прекратена в края на септември миналата година. Решението е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд, като заседанието на съда е насрочено за края на януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:37 | 14.09.22 г.
fallback