fallback

Повече гърци са дошли за Коледа у нас, отколкото българи в Гърция

Няма затруднения при преминаването на граничните пунктове, обясняват от Граничната полиция в Смолян

13:18 | 26.12.13 г.
Автор - снимка
Създател

Повече гърци са преминали през граничните пунктове с България от началото на празниците, отколкото българи, показва статистиката на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Смолян.

По данни на директора на службата комисар Бойко Божков на вход към България са влезли над 24 превозни средства и 77 хил. души. В посока към Гърция преминалите превозни средства са малко над 18 хил. , а хората – 53 хил., пише агенция „Фокус”.

Не е имало затруднения при преминаването през пунктовете и не се очаква да се  образуват колони от чакащи автомобили, обясни още комисар Божков.

Припомняме, че българските ски курорти прогнозират ръст на туристите през тази година в рамките на 2%. Част от очакваните гости са от съседните страни - Гърция, Сърбия, Румъния и Турция. 

Данните на операторите показват още, че българите по-рядко предприемат пътувания за коледните празници, приемани като семейни за повечето от нас. Нова година повечето българи също ще посрещнат в страната. Пътуващите пък се ориентират към дестинации в съседните държави - Сърбия, Гърция и Турция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:08 | 08.09.22 г.
fallback