fallback

Очакваните приходи от винетки тази година са 240 млн. лв.

Винетните стикери за 2014 година вече са в продажба, цените остават без промяна

13:57 | 17.12.13 г. 2

Очаква се приходите от винетки и пътни стикери тази година да са около 240 млн. лв., което представлява ръст от около 8% спрямо постигнатото през миналата година. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред журналисти в Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).

През годината контролните органи по пътищата са открили една единствена фалшива винетка. В тази връзка Терзиева се похвали, че винетната система е изградена по достатъчно ефективен начин, което предпазва от незаконна дейност.

От днес в клоновете на „Български пощи“ вече се продават винетните стикери за 2014 година. До края на седмицата стикерите ще бъдат във всички 3300 разпространителски пункта, увери министърът. Тя припомни, че винетките за 2013 г. важат до края на януари 2014 година.

Няма промяна в цените, както на стикерите за автомобили, така и за тези предназначени за камиони и автобуси, допълни Терзиева. Годишните винетки за леки автомобили отново ще струват 67 лв., месечните - 25 лв., а седмичните - 10 лева. Годишната винетка е зелена, месечната е оранжева, а седмичната - розова. Новите талони имат още един холограмен стикер за защита. 

По повод на твърдения, че ще се вземат средства от магистрала „Струма“, за да се изгради тунелът под връх Шипка Терзиева бе категорична, че няма да се пести от тунели на „Струма“ и Лот 3 от участъка, който преминава през Кресненското дефиле.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:05 | 13.09.22 г.
fallback