fallback

Търси се управител на о. Света Анастасия

Обновеният остров ще посреща туристи от новия туристически сезон

13:15 | 09.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Света Анастасия ще бъде първият български остров, който ще има позиция управител, става ясно от обява за конкурс на община Бургас. Островът се намира на 6 километра от град Бургас.

Отговорностите на управителя ще бъдат свързани с подготовката на всички дейности, свързани с маркетинга, рекламата и продажбата на предлаганите услуги и продуктите на дейността на острова. Предишен опит в управление на острови, разбираемо не се изисква, но кандидатите трябва да имат опит в управлението на туристически обекти.

Изисква се още и отлично владеене на английски език и висше образование с минимална образователна степен "бакалавър". Кандидатите също трябва да познават основните нормативни уредби и закони в областта на туризма.

В последните две години общината активно работи за превръщането на о. Света Анастасия в туристическа атракция и в момента приключват работите по проект за модернизация и подобрения на инфраструктурата. Изградени са къща за гости, ресторант, музей и други атракции. 

Света Анастасия е единственият остров с изграден манастир, който в момента е собственост на Българската православна църква. 

Ремонтните дейности по острова се извършват по европейски проект по ОП „Регионално развитие“ и струват 3,5 млн. лева. Паралелно се прави и обновление на мостика в Приморския парк, откъдето ще тръгва общинския катамаран, който ще превозва туристите до острова. 

Очакванията са през новия сезон от 2014 година да започнат и първите туристически посещения на острова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:07 | 14.09.22 г.
fallback