fallback

Заместник-главният прокурор Бойко Найденов е подал оставка

Причините за оставката са лични, посочват от прокуратурата

15:23 | 04.11.13 г. 2

Заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Бойко Найденов е подал оставка. Тя е депозирана тази сутрин пред Висшия съдебен съвет.

В официалното съобщение на прокуратурата се посочва, че Найденов е подал заявление за освобождаване от длъжността директор на НСлС и заместник на главния прокурор по разследването, както и от длъжността следовател в тази служба.

Заявлението е предявено по лични причини и лично решение, допълва БТА. То е внесено във Висшия съдебен съвет заедно с предложение на главния прокурор за поощряване на Бойко Найденов с най-високото отличие - личен почетен знак I степен – златен.

По закон директорът на Националната следствена служба е със статут на зам.-главен прокурор. На този пост за втори мандат през ноември 2012 г. беше преизбран Найденов, като за два месеца той изпълняваше и функциите на главен обвинител, преди Сотир Цацаров да поеме поста.

Найденов се сочеше и като кандидат за обвинител №1 на държавата, който се ползва с подкрепата на ГЕРБ, но до кандидатирането му за главен прокурор така и не се стигна.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:29 | 13.09.22 г.
fallback