fallback

Изплатиха заплатите за август в "Напоителни системи"

В началото на седмицата земеделският министър обеща заплатите да се плащат редовно до края на годината

18:57 | 18.10.13 г.
Автор - снимка
Създател

Работещите в държавното дружество "Напоителни системи" са получили заплатите си за август, съобщи КНСБ. Земеделското министерство е превело нужните 1,6 млн. лева за заплати, данъци и осигуровки за летния месец. 

В началото на седмицата земеделският министър Димитър Греков обеща до края на годината заплатите да се плащат редовно. По тази причина и от синдиката се надяват, че заплатите за септември ще бъдат преведени в близко време.

В парламента е  внесено предложение от страна на Министерството на земеделието и храните за корекция на Закона за водите, с която ще бъдат осигурени средства от държавния бюджет за поддържане на обекти за предпазване от вредното въздействие на водите. В момента необходимите за това средства възлизат на около 16 млн. лева, допълват още от КНСБ.

Припомняме, че преди броени дни служителите на "Напоителни системи" излязоха на протест заради неплатените заплати. След разговор със земеделският министър се получи обещание за редовно плащане, така че до стачка не се стигна. 

Междувременно се търсят и начини за оздравяване на компанията. Един от вариантите, предложен от Греков е заем от Българската банка за развитие (ББР). От синдикатите предупредиха, че ако не бъде намерено решение на проблема, има опасност от наводняване на населени места. Освен с поливните системи и селското стопанство, дружеството се грижи и за защитата от наводнения. 

В началото на месеца Софийската районна прокуратура повдигна и обвинения на бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Ганчев и на бившите членове на борда на директорите Харизанов и Чеглайски за сключването на неизгодна сделка.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:23 | 14.09.22 г.
fallback