fallback

НЗОК иска актуализация на бюджета в размер на 150 млн. лв.

Касата ще плати 80% от разходите на болниците за септември

14:39 | 15.10.13 г. 5

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще предложи на министъра на финансите бюджетът на институцията да бъде актуализиран със 150 млн лв., съобщават от НЗОК.

Сумата е точно колкото е дефицитът в средствата за болнична медицинска помощ и медицински изделия за 2013 г., уточняват от НЗОК. 

По-рано днес на форум за иновациите в здравеопазването здравният министър Таня Андреева заяви, че актуализацията е единственият начин за покриване на дефицита в бюджета на НЗОК до края на годината.

Надзорният съвет на касата е взел и решение да заплати септемврийските разходи на лечебните заведения за болнична медицинска помощ и медицински изделия до 80%. Причината е очертаващият се до края на годината недостиг в бюджета на касата за болнична медицинска помощ и медицински изделия.

От здравната каса посочват, че разходите на болниците ще бъдат разглеждани всеки месец до края на годината от Надзорния съвет на институцията и ще бъдат компенсирани в зависимост от финансовите възможности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:09 | 13.09.22 г.
fallback