fallback

Клисарова: Ще се борим за увеличение на учителските заплати догодина

До края на тази година не може да има увеличение на учителските заплати, категоричен бе образователният министър

18:27 | 10.10.13 г. 5

За 2014 г. ще се борим за увеличение на учителските заплати, сега се правят разчети, но не знам икономическите условия доколко ще позволят да го има и с какъв процент да бъде, ако въобще това е възможно. Това заяви пред журналисти днес министърът на образованието и науката Анелия Клисарова, след като представи проекта на стратегията за развитие на педагогическите кадри на заседанието на парламентарната Комисия по образованието и науката, предаде БТА.

До края на тази година не може да има увеличение на учителските заплати, категорична бе Клисарова. 

Образователният министър обясни, че министерството задължително ще работи за увеличение на заплатите на учителите за 2014 г., защото това е един от основните лостове за повишаване на мотивацията на педагозите.

Сега заплатите на учителите се формират от делегираните бюджети на училищата, като в училищата с повече ученици педагозите имат по-високи заплати.

Министър Клисарова каза, че за да се задържат младите учители в училище ще им бъдат осигурени възможности за по-бързо кариерно развитие, за по-бърза професионална квалификация, както и по-добри условия на труд - чрез използването на по-модерни технологии.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
fallback