fallback

Уорли Парсънс: Не сме свързани с "Атомстройекспорт"

Работихме по съществуващ договор с НЕК, който беше прекратен едва преди дни, обясняват от компанията

17:14 | 09.10.13 г.

Подизпълнителят на Националната електрическа компания (НЕК) по проекта „Белене“ Уорли Парсънс не е свързано лице с „Атомстройекспорт“. Това съобщиха от пресцентъра на Уорли Парсънс, но без да дават повече подробности по кзуса.

Припомняме, че във вторник от партия „Демократи за силна България“ показаха данни от руския търговски регистър, според които компанията е създала съвместно предприятие с „Интер РАО“. Проучването на ДСБ показа връзката на руската компания с мажоритарния собственик на „Атомстройекспорт“ - „Росатом“.

От Уорли Парсънс правят уточнения и във връзка с обвиненията в подстрекателство, повдигнати миналата седмица срещу регионалния директор Събин Събинов. Според компанията те са работили по съществуващ договор с НЕК, прекратен едва на 7 октомври.

От Уорли Парсънс припомнят още, че след като правителството на България е спряло строежа на втората ядрена централа у нас, обхватът на договора е бил променен. В този смисъл те са изпълнявали своите задължения съобразно закона и желанието на клиента, се казва още в позицията на компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:14 | 12.09.22 г.
fallback