fallback

ГЕРБ вече обмисля нов вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски"

Бившите управляващи се отказаха да сезират Конституционния съд за незаконното според тях преброяване на кворума за заседанието на 26 септември

11:25 | 02.10.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

ГЕРБ ще внесе още един вот на недоверие, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов днес в кулоарите на Народното събрание, след като първият поискан вот срещу правителството на Пламен Орешарски не получи подкрепата на Народното събрание. 

Борисов не отговори на каква тема този път. "След малко ще ви кажа", поясни той. 

„Атака“ и Волен Сидеров са партията, която държи кабинета, каза още Борисов. Той отново се ядоса и на действията на ръководството на парламента от миналата седмица, когато председателят на Народното събрание Михаил Миков "финтира" опозицията и откри заседанието в четвъртък, въпреки че депутатите от ГЕРБ отказаха да се регистрират в пленарната зала.

ГЕРБ обаче няма да сезира Конституционния съд за откриването на заседанието. Борисов обясни, че е бил посъветван от бивши конституционни съдии, че няма смисъл да го прави, защото има тълкувателно решение на КС от 1995 година. "Когато още нямаше биометрични данни и имаше гласуване с чужди карти", допълни още той.

Борисов заяви, че правителството само си откупува време и дава празни обещания. "Да си носи там цикламеното костюмче и да си мълчи", беше коментарът му по повод изявленията на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, че ГЕРБ са строили некачествено пътища.

Бившият премиер отказа да коментира данните от социологическо проучване на "Галъп", според които ГЕРБ е с 3 процента зад БСП.

Бе време, когато един гол от дузпа за „Бистришките тигри“ се превръщаше в национално събитие. Идват времена, когато и хеттрик и девет гола не правят впечатление, заяви и Лютви Местан, лидер на ДПС в кулоарите на парламента. По негови думи ГЕРБ се опитват да си върнат активната, водеща роля в НС.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:48 | 11.09.22 г.
fallback