fallback

Миков: Хората искат смяна на политиката "Дянков"

Трябва да е ясно, че ГЕРБ никога повече няма да се върне на власт, твърди председателят на парламента

11:39 | 28.09.13 г. 7
Автор - снимка
Създател

„Никой никога не е изключвал предсрочни избори, дори и в далеч по-стабилна ситуация. Но предсрочни избори не са необходими в момента. Хората не ги и очакват, те очакват смяна на политиката „Дянков"“, коментира председателят на парламента Михаил Миков пред „Седмицата" на Дарик.

По думите му обаче зависи от много фактори дали ще има предсрочни избори след година, две или пък правителството ще изкара цял мандат. 

„Отговорност на всички народни представители е да присъстват в пленарната зала. Всеки от тях отговаря пред Конституцията", допълни Миков. По думите му в момента се наблюдават действия за деструкция на парламента, опозицията пречи на НС да функционира, за да защити тезата за предсрочни избори.

„Трябва да е ясно, че ГЕРБ никога повече няма да се върне на власт", заяви още председателят на Народното събрание в интервюто си днес. 

Той обаче отказа да отговори конкретно на въпроса дали управлението е зависимо от „Атака“, заявявайки само, че изборите на 12 май са определили точно значението на всяка една партия в парламента. „Народното събрание може да функционира и без „Атака", ако ГЕРБ е в зала", добави Миков. Същевременно обаче той предупреди, че опозицията върви по опасен път - към суспендиране на Конституцията.

„Този път е изключително опасен, защото чрез злоупотреба с правото пречиш на контрола върху изпълнителната власт. Това в модерния парламентаризъм няма партия, която би си го позволила", каза още председателят на НС, като припомни, че заради блокираната работа в петък не е имало парламентарен контрол и не са били изслушани редица министри.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:44 | 11.09.22 г.
fallback