fallback

Министър Папазов направи поредна рокада сред транспортните шефове

Новият генерален директор на РВД е Цветан Дилов, а Юджел Атилла сменя един от членовете на управителния съвет на дружеството

16:49 | 20.09.13 г.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов назначи за генерален директор на държавното предприятие „Ръководство въздушно движение” Цветан Дилов.

Той поема поста от Диян Динев, който бе назначен от министъра на транспорта от кабинета "Борисов" Александър Цветков.

Цветан Дилов има над 30-годишен стаж в Държавно предприятие „Ръководство въздушно движение”.

Той стартира кариерата си в РВД през 1981 година като ръководител полети в Центъра за управление на полетите – София.

През годините е бил ръководител полети, началник на Центъра за управление на полетите в София, ръководител направление „Управление на въздушното движение“ в централата на РВД, уточняват от транспортното министерство.

През 1996 г. е назначен за заместник-генерален директор по оперативната дейност в предприятието. Той заема тази длъжност до 2001 г., когато става генерален директор на предприяитето. Той е на този пост до 2006 г., след което става директор на дирекция „Безопасност“.

От 2010 г. до сега е директор на Районния център за обслужване на въздушното движение – София.

От транспортното ведомство посочват още, че Дилов е пълномощен представител на страната ни в Управителния орган на Евроконтрол. Той участва и в множество комитети, работни комисии и групи, както и в работни органи на организации, като ИКАО и НАТО

С решение на ресорния министър е сменен и един от членовете на Управителния съвет на РВД. На мястото на Гео Георгиев е назначен Юджел Атилла, който беше зам.-министър на транспорта по времето на Тройната коалиция. Припомняме, че Атилла бе и председател на борда на директорите на летище "София" ЕАД за кратък период.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:15 | 14.09.22 г.
fallback