fallback

Делото срещу Цветан Цветанов започва на 10 октомври

Цветанов ще отговаря за отказ на разпореждане за прилагане на СРС-та срещу Орлин Тодоров, бивш шеф на РЗБОП-Велико Търново

16:10 | 16.09.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор

Софийският градски съд насрочи дата за първото дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. То ще стартира на 10 октомври и ще бъде гледано от Втори състав на съда със съдия Димитрина Ангелова, предаде БТА.

Припомняме, че Димитрина Ангелова е съдията, която вече е разглеждала редица обществено значими дела, сред които и това срещу бившия социален министър Емилия Масларова.

Обвинителният акт срещу бившия вътрешен министър беше внесен преди месец и половина. По него Цветанов отговаря за отказване на разпореждане за прилагане на СРС-та срещу Орлин Тодоров, бивш шеф на РЗБОП-Велико Търново. По това дело се среща и името на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Цветан Цветанов е обвинен, че отказал разпореждане за прилагане на СРС срещу Орлин Тодоров - бивш директор на РЗБОП във Велико Търново. При разследването срещу Тодоров са били изготвени и разрешени от съда шест искания за прилагане на СРС. Техническото прилагане е възложено на съответната структура в МВР. Цветан Цветанов обаче, в качеството си на министър на вътрешните работи, е бил длъжен да издаде разпореждане за прилагане на СРС до компетентната дирекция СДОТО. Въпреки това си задължение той е отказал такова разпореждане. Пренебрегвайки разрешенията, издадени от съдия, и на шестте искания, подписани от председателя на Окръжния съд във Велико Търново, Цветанов е поставил собственоръчно резолюции "НЕ!!!".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:43 | 14.09.22 г.
fallback