fallback

Започва рехабилитацията на пътищата за зимния период

Около 3,5 млн. лева ще бъдат инвестирани в закърпването на дупки по пътната мрежа, която свързва населените места, обеща регионалният министър

12:44 | 09.09.13 г.

От днес започва кампанията за подготовка на републиканската пътна мрежа за зимния период, обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, като посочи, че около 3,5 милиона лева ще бъдат инвестирани в закърпването на дупки.

„Като министър на регионалното развитие ще се боря за допълнителни средства в бюджета през 2014 година за рехабилитация на републиканската мрежа от втори и трети клас, която свързва населените места, заяви Терзиева, цитирана от агенция „Фокус“.

Припомняме, че преди дни министър Терзиева заяви в ефира на Bulgaria On Air , че основните приоритети за ведомството ще са подмяната на ВиК системите и ремонтът на пътищата в страната.

След като предишното правителство залагаше на строителството на магистрали, сега на дневен ред излизат ремонтите на пътищата, увери още регионалният министър. Тя поясни, че е възложила на Агенция „Пътна инфраструктура” да изготви програма за ремонти, която да защити пред правителството при изготвяне на бюджета за следващата година. Става дума за суми между 80 и 150 млн. лева годишно, каза Терзиева.

Според нея 35% от пътищата в страната са в окаяно състояние и има нужда от програми за ремонта им всяка година.

„Ще начертаем програма, по която незабавно ще започнем да оправяме републиканските пътища, като една от целите е да се намалят разликите в регионите“, посочи тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:55 | 11.09.22 г.
fallback