fallback

Орешарски писа "много добър" на правителството за първите 100 дни управление

Премиерът беше посрещнат от протестиращи и с викове "Оставка" в Пловдив

20:30 | 06.09.13 г. 6

От Илиян Велков, Dnes.bg

Оценка "много добър 5" за първите 100 дни постави на правителството си премиерът Пламен Орешарски в Пловдив. Той пристигна в града за честванията на Деня на Съединението и беше посрещнат с викове "Оставка". 

Попитан дали протестите го смущават, той отговори лаконично: "Да, смущават ме". Премиерът коментира още по време на откриване на изложба в Историческия музей в града под тепетата, че всички трябва да работят за обединението на народа. 

Припомняме, че преди дни бившият премиер Бойко Борисов постави оценка слаб 2 по шестобалната система на кабинета. Мотивите са: „Те не са свършили нищо, така че оценката ми е изключително слаба и затова им искаме оставката“, заяви Борисов. Всички министри от правителството заслужават двойка по шестобалната система, допълни бившият премиер.

Малко преди Пламен Орешарски за изложбата пристигна и президентът Росен Плевнелиев. Нацията е обединена по дух, призовавам политиците да не я разединяват, посочи държавният глава пред журналисти.

При безпрецедентни мерки за сигурност преминава кулминацията на тържествата по случай Съединението на България.

Районът около площад "Съединение" в Пловдив е отцепен от полиция. Хора се допускат само на булеварда пред паметника, където пристигна и протестното шествие.

На площада пред паметника "Майка България" вече започна официалното честване на празника. На мястото има стотици граждани, с тях са се слели и протестиращите.

Още новини от България можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:01 | 14.09.22 г.
fallback