fallback

Румен Порожанов напуска фонд "Земеделие"

Мотивите за оставката на директора на фонда са лични и неговото напускане не е поискано от управляващите, уточнява земеделското министерство

00:43 | 28.08.13 г. 4
Автор - снимка
Създател

Директорът на държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов е поискал да бъде освободен от поста, съобщи БНР, като се позова на информация на Министерството на земеделието и храните. Мотивите за напускането са лични и оставка не е искана от страна на управляващите, уточняват от ведомството.

Румен Порожанов застана начело на ДФ „Земеделие” – РА с решение на Управителния съвет на фонда от края на март 2011 година.

Във вторник няколко държавни агенции смениха своите ръководители - с решение на министъра на благоустройството Десислава Терзиева беше освободен шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. Неговото място зае Стефан Чайков.

В ранния следобед пък стана ясно, че напуска и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестициите Борислав Стефанов. Той поясни, че причината за решението му е липсата на диалог с правителството, което той разтълкува като липса на доверие.

В днешното редовно заседание на Министерския съвет пък ще бъде гласувано решение за освобождаването на директора на Държавна агенция "Архиви" Мартин Иванов. Ще има и промени в състава на Националния стастически институт - ще бъде освободен от длъжност зам.-председателя на института, става ясно от предварителния дневен ред на заседанието. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:27 | 11.09.22 г.
fallback